Hozzávalók
Stoofvlees
A stoofvlees, más néven carbonnade (flamand pörkölt), egy kulináris mérföldkő Belgiumban. Jellegzetes, lassan főzött marhapörkölt, finom szafttal és édes utóízzel. A húst, mely főként marhaszegy és tarja, megpároljuk a serpenyőben, majd egy hagymás és sörös alapon lassan főzzük. A receptek régiónként kissé eltérnek, például abban, hogy különböző sört használnak, a barna sörtől a Flanders világos sörig, vagy a Trappisttól a Gueuze-ig. A stoofvleest rendszerint hasábburgonyával, valamint az elmaradhatatlan majonézzel tálalják. A lassú tűzön főzés időtartama határozza meg a hús lágyságát. Egy jó stoofvleesnek el kell olvadnia az ember szájában!
Iratkozz fel a hírlevélre!
Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.Igényelj METRO kártyát
A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.metro.hu
Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.
Meríts ötleteket friss katalógusainkból