Hozzávalók
A somunhoz (laposkenyérhez):
A csevapcsicsához:
Az öntethez:
ĆEVAPČIĆI IN SOMUN
Tradíció már az első falatnál!
Ez nem egy kifinomult fogás, ez csak egy egyszerű étel, de olyan, ami telis-tele van ízzel és szafttal. A receptnek rengeteg variációja létezik, de az eredmény ugyanaz.
A szerb csevapcsicsa egy grillezett étel, mely darált húsból áll, fűszeres, és egy vékony zsemlében, az úgynevezett lepinjában vagy somunban tálalják. Ez hasonlít a görög pitához, kísérőnek kajmakot, ajvárt, túrót, szószokat, ízesítőszereket vagy fűszereket kínálnak. Eredetileg a Balkánon készítették, de keleti eredetét sem vitatják. A leskováci recept volt az, amely népszerűvé vált Belgrádban a 19. század során, majd elterjedt a korábbi Jugoszlávia, majd az Európai Unió és az Egyesült Államok területén. Egy adag általában 5-10 darabot tartalmaz.
Iratkozz fel a hírlevélre!
Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.Igényelj METRO kártyát
A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.metro.hu
Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.
Meríts ötleteket friss katalógusainkból