Hozzávalók
Garnélás szendvics
Kaviáros uborkacsónak
Sonkás sajtkosárka
Joghurtos-krémsajtos pohárkrém zöldségekkel
Előétel-falatok
Garnélás szendvics
Vastag aljú serpenyőt felhevítünk, beletesszük a kiengedett, lecsepegtetett garnélát, és megcsorgatjuk az olívaolajjal. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd alaposan átforgatjuk, hagyjuk a rákot kicsit pirulni. Végül megszórjuk a nagyon finomra aprított petrezselyemmel, beledobjuk a vajat, az egészet átforgatjuk, és enyhén sózzuk. Hagyjuk teljesen kihűlni.
A kenyérszeleteket vékonyan megkenjük a tejszínes mascarponéval. Rájuk helyezünk 1-1 garnélát, valamint kis darabokra vágott céklát. Tálra rendezzük, majd mindet megszórjuk tetszés szerinti csírával.
Kaviáros uborkacsónak
A mascarponét kikeverjük a borssal és annyi tejszínnel, hogy éppen kanalazható legyen. Az uborkát 8 darabba vágjuk, tálra sorakoztatjuk, a mélyedéseket megtöltjük a sajtkrémmel. Mindegyikre kaviárt kanalazunk, majd kaporral díszítjük.
Sonkás sajtkosárka
A sajtot 8 felé osztjuk, és adagonként vékony körré formázva műanyag tányér(ok)ra terítjük. Mikrohullámú sütőben 600 W-on kb. 2 perc alatt megpirítjuk, a szélüket késsel fellazítjuk, és gyors mozdulatokkal kisebb, lehetőleg hullámos oldalú tálkák hátára igazítjuk. Kihűlés után a kosárkák megtartják a formájukat.
Mindegyikbe tépkedett sonkát, salátaleveleket, parmezánt teszünk. Bazsalikommal díszítjük.
Joghurtos-krémsajtos pohárkrém zöldségekkel
A mascarponét összeturmixoljuk a joghurttal és a fűszerekkel. Poharakba osztjuk, mindegyikbe szórunk a darabokra vágott zöldségekből és a fenyőmagból. Salátalevelekkel díszítve tálaljuk.
Iratkozz fel a hírlevélre!
Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.Igényelj METRO kártyát
A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.metro.hu
Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.
Meríts ötleteket friss katalógusainkból