Hozzávalók
MOKE LAT KAUGHT KYAW
Egy ropogós, édes, tradicionális desszert: a gyerekkor valódi íze.
A Moke Lat Kaught Kyaw-t egyszerűen „Mianmar fánkként” is fordíthatjuk, és nehéz lenne találni valakit Mianmarban, aki ne szeretné jellegzetes, cukros mártogatós szószával. Ez a szuper harapnivaló megvásárolható az utcai árusoktól a sarkon, de néhány előkelő étteremben vagy a bevásárlóközpontokban található standoknál is.
1. Keverjük össze a rizslisztet és a ragacsos rizslisztet a sóval. Apránként adagoljuk hozzá a vizet, amíg a lisztes keverék sima tésztává nem válik. Forraljuk fel a Mianmar jaggeryt, és lassú tűzön főzzük, míg be nem sűrűsödik.
2. A tésztából formázzunk apró karikákat, amelyeket süssünk ki. Melegítsük fel az olajat közepes lángon, és süssük a tésztakarikákat aranybarnára.
3. A ropogós, bő olajban sütött Moke Lak Kaught-ot jiggery mártogatóssal vagy csokoládéval tálaljuk.
Iratkozz fel a hírlevélre!
Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.Igényelj METRO kártyát
A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.metro.hu
Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.
Meríts ötleteket friss katalógusainkból