Hozzávalók
BAURSZAKI
Ízletes és tápláló.
A baurszaki egy kazah nemzeti étel, mely kerek vagy háromszög alakú tésztadarabokból készül, és olajban sütik ki. Az emberek aszerint variálják a receptet, hogy édesen vagy sósan szeretnék-e elkészíteni. Néha a baurszakit egyfajta ázsiai fánkként jellemzik. Hagyományosan fontos alkalmakra készítik, mint például esküvőre vagy esetleg halotti torra. Az emberek úgy hiszik, hogy az olaj illata és a sülő baurszakik felszállnak az égbe, így az elhunytak is megízlelhetik annak aromáját és a lentiekkel együtt élvezhetik az ízélményt. Ez a több évszázados történetű étel rendkívül tápláló.
1. Melegítsük fel a tejet és a vizet. Tegyük bele az élesztőt és a cukrot, és hagyjuk pihenni 15 percig.
2. Keverjük össze a lisztet a sóval, adjuk hozzá az élesztős keveréket és az olajat.
3. Készítsük el a tésztát és meleg helyen hagyjuk pihenni 1-1,5 órát.
4. Tegyük a tésztát az asztalra, nyújtsuk ki 1 cm vastagra és vágjunk belőle kör vagy háromszög alakú formákat.
5. Bő olajban süssük, míg aranybarnák nem lesznek.
Iratkozz fel a hírlevélre!
Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.Igényelj METRO kártyát
A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.metro.hu
Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.
Meríts ötleteket friss katalógusainkból