Hozzávalók
A hamburg steakhez
A köretekhez
BENTO HAMBURG STEAK
Az „apró csodavilág”, mely minden generáció igényének megfelel.
A „bento”, amellett hogy egy kompakt lunch box, egy apró csodavilág is egyben. A kiegyensúlyozott táplálkozást, a gyönyörű kivitelezést és az ízek sokszínűségét kínálja. A „bento” tökéletesen alkalmas piknikre vagy iskolai étkezésnek, de manapság a mozgalmas üzleti életben is előszeretettel fogyasztják gyors és kellemes ebédként.
A hamburg steak minden korosztály kedvence. Az „umeboshi” (ecetes szilva) adja a „bento” piros színét, míg sóssága és savassága meggátolja a minőségromlást. Ez a bölcsesség a korábbi generációktól származik. Kóstoljunk bele a japán „bento” kultúrába!
1. Tegyünk 2 tojást, 1 csésze tejet, szerecsendiót, sót és borsot egy tálba, és keverjük el alaposan. Adjuk hozzá a zsemlemorzsát, és finoman keverjük el az alapanyagokat. Adjuk hozzá a darált marha- és sertéshúst, majd keverjük addig, míg ragadós masszát nem kapunk.
2. Adjuk hozzá a keverékhez a felaprított hagymát és káposztát, majd keverjük el alaposan. A keverékből gyúrjunk 200 g-os fasírtokat.
3. Melegítsünk olajat egy serpenyőben, és pirítsuk le a hamburg steak fasírtokat, míg a felszínük világosbarnára nem pirul. Pirítsuk le a fasírtok másik oldalát is. Süssük őket sütőben 210°C-on 13 percig.
4. Helyezzük a köreteket a „bento” dobozba, és öntsünk barna mártást a hamburg steakre.
Iratkozz fel a hírlevélre!
Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.Igényelj METRO kártyát
A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.metro.hu
Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.
Meríts ötleteket friss katalógusainkból