Hozzávalók
900 g disznósajt
Mártás
Kiegészítők
DISZNÓSAJT (TLAČENKA)
Tökéletes fogás, elvitelre!
A disznósajt egy főtt hús, amelyet a kéznél levő nyersanyagtól függően készítenek el és variálnak. Sertésfej, csülök és láb a leggyakoribb hozzávalók. A jobb minőségű disznósajthoz használhatunk sertéslapockát, szalonnát és más húsfajtákat is. A friss vagy sózott húst előfőzzük. A sózott disznósajt rózsaszínes és tartósabb. A főtt húst darabokra vagy kockákra vágjuk. A hús összetételét és ízét meghatározza, hogy milyen disznósajtot is akarunk készíteni.
1. Vágjuk fel a disznósajtot nagyjából 1 cm vastag szeletekre.
2. Hámozzuk meg a hagymákat, és vágjuk apró darabokra.
3. Tisztítsuk meg a petrezselymet, és szedjük le a leveleit. Tegyük őket hideg vízbe, készítsük elő későbbre.
4. Egy tálban keverjük össze az ecetet a vízzel és a borssal, hogy érezzük a frissen őrölt bors ízét.
5. Tálalás: Tegyük a disznósajt szeleteket egy hideg tányérra, öntsük rá az ecetet, szórjuk meg finomra vágott hagymával, adjuk hozzá a petrezselymet és a felaprított újhagymát. Kovászos kenyeret kínáljunk hozzá.
Iratkozz fel a hírlevélre!
Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.Igényelj METRO kártyát
A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.metro.hu
Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.
Meríts ötleteket friss katalógusainkból