Hozzávalók

900 g disznósajt

Mártás

  • 150 ml Aro erjesztett ecet
  • 300 ml víz
  • 1 g METRO Chef őrölt feketebors

Kiegészítők

  • 2 db METRO Chef vöröshagyma
  • 20 g METRO Chef petrezselyem
  • 60 g újhagyma
Elkészítési idő 15 perc
Adag 6 személyre

DISZNÓSAJT (TLAČENKA)

Tökéletes fogás, elvitelre!

A disznósajt egy főtt hús, amelyet a kéznél levő nyersanyagtól függően készítenek el és variálnak. Sertésfej, csülök és láb a leggyakoribb hozzávalók. A jobb minőségű disznósajthoz használhatunk sertéslapockát, szalonnát és más húsfajtákat is. A friss vagy sózott húst előfőzzük. A sózott disznósajt rózsaszínes és tartósabb. A főtt húst darabokra vagy kockákra vágjuk. A hús összetételét és ízét meghatározza, hogy milyen disznósajtot is akarunk készíteni.

1. Vágjuk fel a disznósajtot nagyjából 1 cm vastag szeletekre.

2. Hámozzuk meg a hagymákat, és vágjuk apró darabokra.

3. Tisztítsuk meg a petrezselymet, és szedjük le a leveleit. Tegyük őket hideg vízbe, készítsük elő későbbre.

4. Egy tálban keverjük össze az ecetet a vízzel és a borssal, hogy érezzük a frissen őrölt bors ízét.

5. Tálalás: Tegyük a disznósajt szeleteket egy hideg tányérra, öntsük rá az ecetet, szórjuk meg finomra vágott hagymával, adjuk hozzá a petrezselymet és a felaprított újhagymát. Kovászos kenyeret kínáljunk hozzá.

Receptek

Uzbek plov

Tovább

Hotate no saute

Tovább

ISZTRIAI „PLJUKANCI” TÉSZTA

Tovább

Zachtgegaarde Hollandse kalfswang

Tovább

Terre & mer

Tovább

SVIČKOVA

Tovább

Stoofvlees

Tovább

Fiaker-Gulasch

Tovább

VARENYKY MEGGYEL

Tovább

ÇİĞ KÖFTE

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból