Hozzávalók

A blend kroketthez

  • 6 db eredeti Blend krokett
  • 6 db METRO Chef hot-dog kifli
  • 125 g METRO Chef majonéz
  • 10 g METRO Chef dijoni mustár
  • 25 g METRO Chef szeletelt savanyú uborka

Mizuna (mustárspenót)

  • Az ecetes mustármaghoz
  • 50 g METRO Chef mustármag
  • 100 cl METRO Chef fehérborecet
Elkészítési idő 20 perc
Adag 6 személyre

AZ EREDETI BLEND KROKETT

Zsemle, egy kis csavarral.

A belga konyhára jellemzőek a különböző krokettfajták. A klasszikus burgonyakrokettek a vadhúsok és az egyéb sültek állandó kísérői, míg a sajttal vagy marhahússal töltött kroketteket előételként vagy street foodként kínálják. Az utóbbiakat általában „friture”-ként, vagyis olajban sütött harapnivalóként találjuk meg. A piramis csúcsán a garnélarákkal töltött krokett található, mely igazi ínyencségnek számít, főként ha valódi, friss, északi-tengeri garnélarákból készül. Receptünkben a húsos krokett belga majonézzel és egy kis adag francia dijoni mustárral készül.

1. Olajban süssük a kroketteket pontosan 170°C-on, 7 percig.

2. Vágjuk félbe a hot-dog kifliket, és helyezzük beléjük a kroketteket.

3. Keverjük össze a majonézt és a savanyú uborka levét, majd adjuk hozzá a mustárt. Egy aromás, kissé édes elegyet kapunk.

4. Adjuk a majonézes keverékhez a savanyú uborkát is, és keverjük ki alaposan.

5. Befejezésként adjuk hozzá a mizunát és az ecetes mustármagot, hogy egy extra ütős elemmel koronázzuk meg a krokettet.

Receptek

Uzbek plov

Tovább

Hotate no saute

Tovább

ISZTRIAI „PLJUKANCI” TÉSZTA

Tovább

Zachtgegaarde Hollandse kalfswang

Tovább

Terre & mer

Tovább

SVIČKOVA

Tovább

Stoofvlees

Tovább

Fiaker-Gulasch

Tovább

VARENYKY MEGGYEL

Tovább

ÇİĞ KÖFTE

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból