Hozzávalók
Wachauer Weckerl Burger
A street food Ausztriában könnyen azonosítható a klasszikus „Käsekrainer hot doggal” (Käsekrainer = finoman füstölt, forrázott sertéskolbász ementáli sajttal töltve), de Aaron Waltl ezzel a csodálatos hamburgerrecepttel rukkolt elő. Ez biztosan elfeledteti veled a hagyományos ízeket. Teljes mértékben megfelel a tökéletes, modern street food kritériumainak: gyorsan elkészíthető, könnyen fogyasztható, nincs szükség tányérra vagy evőeszközre, valamint maximális élvezetet nyújt a regionális esszenciája, a Wachauer Weckerl (Laberl) zsemle. Ezt a csodálatos, búzából és rozsból készült, ízletes zsemlét 1905-ben találta fel egy amatőr pék Dürnsteinben, Alsó-Ausztria Wachau régiójában. Ez a különleges péksütemény leginkább a jellegzetes osztrák Heurigenben (hazai borokat árusító vendéglő) kapható, de egy jó büféreggelinek is elmaradhatatlan része lehet. Tehát készítsd fel magad a bámulatos Wachauer Weckerl Burgerre!
1. Keverjük össze a savanyított káposztát az aprított metélőhagymával. A tejfölt keverjük el a mézzel, mustárral, fűszerezzük sóval és borssal. Az uborkákat vágjuk vékony szeletekre.
2. A száraz hússzeleteket sózzuk és pirítsuk le mindkét oldalukat egy serpenyőben vagy grillen. Keverjük össze a grillfűszereket egy evőkanál olajjal, és kenjük be a húst a fűszerkeverékkel mielőtt elkészül.
3. Vágjuk ketté a zsemléket és pirítsuk őket pár percig egy serpenyőben vagy a grillen. Kenjünk szószt a zsemle mindkét oldalára, majd fedjük be először a káposztával, amelyet a hús követ, végül szórjuk meg frissen reszelt tormával és vágott petrezselyemmel.
Iratkozz fel a hírlevélre!
Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.Igényelj METRO kártyát
A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.metro.hu
Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.
Meríts ötleteket friss katalógusainkból