Bableves füstölt lapockával

Hozzávalók

  • 50 dkg fejtett bab
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 3 db sárgarépa
  • 3 db fehérrépa
  • 1 db karalábé
  • 1 db zeller
  • 50 dkg füstölt lapocka
  • 5 gerezd fokhagyma
  • fekete bors
  • 2 ek sertészsír
  • 4 teáskanál fűszerpaprika
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 db zellerlevél
  • 3 l marha alaplé
Elkészítési idő 160 perc
Adag 6 főre

Bableves füstölt lapockával

Fazékban sertészsírt hevítünk, majd üvegesre pirítjuk benne az apróra vágott vöröshagymát. Tovább pirítjuk tisztított és kockára darabolt sárgarépával, fehérrépával, karalábéval, és zellerrel. Hozzáadjuk a kockára vágott füstölt lapockát, beáztatott fejtett babot, zúzott fokhagymát. Sóval, őrölt feketeborssal fűszerezzük, majd rászórjuk a finomra aprított petrezselyem- és zeller zöldet. Megszórjuk őrölt fűszerpaprikával, felöntjük marha alaplével, majd 2 órán keresztül lefedve, lassú tűzön készre főzzük.

A fejtett bab egy részét kiemeljük a levesből, szitán áttörjük és sűrítjük vele a levest, majd befejezéseként jó minőségű tejföllel dúsítjuk az ételt.

Jó étvágyat kívánunk!

Receptek

MUGHLAI GYÖMBÉRES CSIRKE

Tovább

SARMALE

Tovább

SAVANYÚ KÁPOSZTA BORDÁCSKÁVAL

Tovább

MILÁNÓI RIZOTTÓ VELŐS CSONTTAL

Tovább

Uzbek plov

Tovább

Zachtgegaarde Hollandse kalfswang

Tovább

Terre & mer

Tovább

SVIČKOVA

Tovább

Stoofvlees

Tovább

Fiaker-Gulasch

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból