Hozzávalók
Bableves füstölt lapockával
Fazékban sertészsírt hevítünk, majd üvegesre pirítjuk benne az apróra vágott vöröshagymát. Tovább pirítjuk tisztított és kockára darabolt sárgarépával, fehérrépával, karalábéval, és zellerrel. Hozzáadjuk a kockára vágott füstölt lapockát, beáztatott fejtett babot, zúzott fokhagymát. Sóval, őrölt feketeborssal fűszerezzük, majd rászórjuk a finomra aprított petrezselyem- és zeller zöldet. Megszórjuk őrölt fűszerpaprikával, felöntjük marha alaplével, majd 2 órán keresztül lefedve, lassú tűzön készre főzzük.
A fejtett bab egy részét kiemeljük a levesből, szitán áttörjük és sűrítjük vele a levest, majd befejezéseként jó minőségű tejföllel dúsítjuk az ételt.
Jó étvágyat kívánunk!
Iratkozz fel a hírlevélre!
Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.Igényelj METRO kártyát
A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.metro.hu
Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.
Meríts ötleteket friss katalógusainkból