Hozzávalók
Lasagne sült paprikával és füstölt házi sonkával
A megmosott paprikák csumáját eltávolítjuk és húsukat hosszában két cm.-es csíkokra felvágjuk. Serpenyőben olívaolajat forrósítunk és a paprikákat hirtelen, inkább két-három részletben megsütjük. Sütés közben fűszerezzük kakukkfűvel. A megsütött paprikákat tányéron félretesszük, és csak ekkor sózzuk! Ezután elkészítjük a sonkás besamelmártást. Ehhez a sonkát egy lábasban 5 dkg vajon elkezdjük pirítani. Ha kellően átpirult, megszórjuk a liszttel és felöntjük a tejjel és a tejszínnel. Az egészet összeforraljuk, megborsozzuk és megsózzuk. A sonkakrémnek kenhető, lágy állagú mártásnak kell lennie.
Ezután egy sor lasagne tésztát egy kivajazott tepsi aljára teszünk és megkenjük sonkakrémmel. Erre tesszük egymás mellé a sült paprika szeleteket és egy kevés reszelt sajtot osztunk el rajta. A paprika által eresztett levet ne öntsük ki, hanem egy evőkanállal locsoljuk szét a sorok között. Ezt addig ismételjük, míg a tészta és a töltelék el nem fogy. Legfelülre sonkakrémet kenünk, és a laposan megszórjuk reszelt sajttal.
160˚-os sütőben körülbelül 50 perc alatt megsütjük.
Iratkozz fel a hírlevélre!
Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.Igényelj METRO kártyát
A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.metro.hu
Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.
Meríts ötleteket friss katalógusainkból