Hozzávalók

  • 10 dkg darált mák
  • 4 dl tejföl
  • 4 kk. zselatin
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 dl tejszín
  • 10 dkg piros áfonya
  • 6 db mézes puszedli

Mennyei máktorta

2 dl tejfölt a zselatinnal addig melegítünk, míg fel nem olvad benne. Keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és a maradék tejfölt. Beleforgatjuk a kisebb darabokra tört puszedlit, majd a tejszínből vert kemény habot. Óvatosan elkeverjük benne az áfonyát, amit helyettesíthetünk meggyel, ribizlivel vagy más piros gyümölccsel. Ha esetleg nincs otthon, akár ki is hagyhatjuk a gyümölcsöket és a formába öntés után lekvárt csepegtethetünk bele. Folpack-al kibélelt őzgerincformába öntjük és minimum 6 órán át hűtőben dermesztjük.

Receptek

Uzbek plov

Tovább

Hotate no saute

Tovább

ISZTRIAI „PLJUKANCI” TÉSZTA

Tovább

Zachtgegaarde Hollandse kalfswang

Tovább

Terre & mer

Tovább

SVIČKOVA

Tovább

Stoofvlees

Tovább

Fiaker-Gulasch

Tovább

VARENYKY MEGGYEL

Tovább

ÇİĞ KÖFTE

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból