Hozzávalók
Narancsos pulykacomb, sütőtök pürével
A sárgarépákat megtisztítjuk és karikára vágjuk. A narancsok héját lereszeljük, a levét kifacsarjuk. A pulykacombokat besózzuk és bedörzsöljük gyömbérporral. Egy mélyebb serpenyőben kevés olajat melegítünk, a pulykacombot körbesütjük, és egy tányérra szedjük. A serpenyőben kissé megpirítjuk a sárgarépát, ráöntjük a mézet, a narancslevet és összeforraljuk. Ezután felöntjük fél liter alaplével, enyhén megsózzuk, beleszórjuk a narancshéjat és visszatesszük bele a pulykacombot. Fedő alatt, időnként kevés alaplevet aláöntve megpároljuk a combot. Figyeljünk arra, hogy a legvégére csak kevés szaft maradjon alatta. Mikor a tűzről lehúzzuk, de fontos, hogy közvetlen tálalás előtt a kockára vágott hideg vajat elkeverjük benne.
A sütőtököt hosszában félbevágjuk és a magjait a rostokkal együtt kikaparjuk. Tepsire tesszük, megsózzuk, megszórjuk gyömbérporral és meglocsoljuk olívaolajjal. 170 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 25-30 perc alatt megsütjük. Miután kivettük a sütőből, kikaparjuk a húsát és kevés olívaolajjal simára keverjük. Párolt répa, sütőtök püré, pulykacomb, vajas mártás, mennyei.
Iratkozz fel a hírlevélre!
Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.Igényelj METRO kártyát
A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.metro.hu
Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.
Meríts ötleteket friss katalógusainkból