Hozzávalók
Nyári töltött káposzta, szalonnás tejföllel
A káposzták külső zöld leveleit leszedjük és leforrázzuk, majd jeges vízben kihűtjük. A belső részét vékonyra felcsíkozzuk, lesózzuk. Fűszerredukciót készítünk az alábbi módon: fél liter vizet felforralunk, hozzáadjuk a cukrot, ecetet, babért, egész borsot, köménymagot és kb. 10 percig forraljuk. A forró redukciót a lesózott káposztára szűrjük, és ebben a lében hagyjuk kihűlni. (kb. fél óra). Ha kihűlt, olvasztott vajban megfuttatjuk és hozzáadjuk a finomra vágott kaprot.
Az árpagyöngyöt átmossuk, sós vízben megfőzzük. (kb. egy óra).
A hagymát, fokhagymát finomra vágjuk és a vajban üvegesre pároljuk. A darált húst összekeverjük a hagymával, fokhagymával, tojással, árpagyönggyel, sózzuk, borsozzuk.
A forrázott káposztaleveleket kierezzük, és ebbe töltjük a húst. Kevés sós vízben a töltött káposztaleveleket megpároljuk.
A tejfölbe tesszük a kockázott füstölt szalonnát, majd lassú tűzön fél órát főzzük, leszűrjük.
Összeállítjuk az ételt. Alulra tesszük a vágott káposztát, rátesszük a töltötteket és köré a szalonnás tejfölt.
Friss kaporral díszítjük.
Iratkozz fel a hírlevélre!
Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.Igényelj METRO kártyát
A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.metro.hu
Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.
Meríts ötleteket friss katalógusainkból