Hozzávalók

  • 1,5 kg burgonya
  • 10 db tojás
  • 6 dl tejföl
  • 50 dkg parasztkolbász

Rakott krumpli

A rakott krumpli sikerültéhez nagyban hozzájárul (sőt, mi több: ezen múlik az egész siker) a kolbász minősége. Ez éppen olyan, mint a borral való főzés: rossz borral nem lehet főzni, csak minőségivel – éppígy a rakott krumpliban is fontos a kolbász minősége. Ne sajnáljuk rá tehát a pénzt.

  1. A burgonyát és a tojást sós vízben megfőzzük,a tojást megtisztítjuk és karikára vágjuk.
  2. A kolbászt egy pillanatra forró vízbe mártjuk, majd lehúzzuk a bôrét. Ezután vékonyan felkarikázzuk és serpenyőben kissé megpirítjuk.
  3. Egy tepsi aljára egy sor burgonyát, majd egy sor tojást teszünk. Megsózzuk, majd elosztjuk rajta a kolbászt, meglocsoljuk a zsírjával, és két dl tejfölt öntünk rá.
  4. Ezután újra egy sor tojás és a maradék burgonya következik. Újra megsózzuk és a tetején egyenletesen elosztjuk a maradék tejfölt.
  5. 180 fokos sütőben 40 perc alatt megsütjük.

Receptek

MUGHLAI GYÖMBÉRES CSIRKE

Tovább

SARMALE

Tovább

SAVANYÚ KÁPOSZTA BORDÁCSKÁVAL

Tovább

MILÁNÓI RIZOTTÓ VELŐS CSONTTAL

Tovább

Uzbek plov

Tovább

Zachtgegaarde Hollandse kalfswang

Tovább

Terre & mer

Tovább

SVIČKOVA

Tovább

Stoofvlees

Tovább

Fiaker-Gulasch

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból