Hozzávalók

  • 4 nagy, vagy 8 kisebb szelet sertéskaraj,
  • 4 szelet sonka
  • 50 dkg mirelit brokkoli
  • 3 dkg vaj
  • 1 ek. liszt
  • 4 dl tej
  • szerecsendió
  • 10 dkg reszelt sajt
  • tengeri só
  • feketebors
Adag 4

Sertéskaraj brokkolival és sonkával

A brokkolit sós vízben leforrázzuk, majd jeges vízbe szedve, hirtelen lehűtjük. leszűrjük és papírtörlőn lecsepegtetjük. A vajból és a lisztből világos rántást készítünk, majd felöntjük a tejjel. Habverővel állandóan kevergetve felforraljuk. Ízesítjük sóval, frissen őrölt szerecsendióval és hozzáadjuk a sajt felét. A karajszeleteket sózzuk, borsot őrlünk rá és serpenyőben, kevés olajon, mindkét oldalát két-két perc alatt elősütjük. Egy tepsibe tesszük a húsokat és mindegyik tetejére teszünk egy szelet sonkát és egy keveset a brokkoliból. Beborítjuk a mártással és megszórjuk a reszelt sajttal. Forró, kb. 190 fokos sütőben, 15 perc alatt megsütjük.

Receptek

MUGHLAI GYÖMBÉRES CSIRKE

Tovább

SARMALE

Tovább

SAVANYÚ KÁPOSZTA BORDÁCSKÁVAL

Tovább

MILÁNÓI RIZOTTÓ VELŐS CSONTTAL

Tovább

Uzbek plov

Tovább

Zachtgegaarde Hollandse kalfswang

Tovább

Terre & mer

Tovább

SVIČKOVA

Tovább

Stoofvlees

Tovább

Fiaker-Gulasch

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból