Hozzávalók

  • 50 dkg csuszatészta
  • 50 dkg túró
  • 20 dkg füstölt szalonna
  • 4 dl tejföl
Adag 4

Túrós csusza

  1. A szalonnát apró kockára vágjuk, serpenyőben kipirítjuk és szűrőkanállal kiszedjük a zsírból a pörcöket. A szalonnából kisült zsír kétharmadát félretesszük és majd valamilyen főzés alkalmával (például pörkölthöz, paprikás krumplihoz, lecsóhoz) felhasználjuk, remek ízt ad nekik.
  2. A csuszatésztát sós lobogó vízben kifőzzük, lecsepegtetjük és a maradék, de még így is bőségesen elegendő szalonnazsírra borítjuk.
  3. Hozzáadjuk a túrót is, alaposan összekeverjük és hőálló tálba szedjük.
  4. Meglocsoljuk tejföllel és forró sütőben átmelegítjük az egészet.
  5. Végül rászórjuk a pörcöket és ezzel is még pár percig sütjük. Tálaláskor el ne felejtsük a tejfölt!

Receptek

Uzbek plov

Tovább

Hotate no saute

Tovább

ISZTRIAI „PLJUKANCI” TÉSZTA

Tovább

Zachtgegaarde Hollandse kalfswang

Tovább

Terre & mer

Tovább

SVIČKOVA

Tovább

Stoofvlees

Tovább

Fiaker-Gulasch

Tovább

VARENYKY MEGGYEL

Tovább

ÇİĞ KÖFTE

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból