Hozzávalók

  • 1 db egész tyúk
  • 3 szál sárgarépa
  • 2 szál gyökér
  • 1 kisebb zellergumó
  • 1 kisebb karalábé
  • 1 csokor petrezselyem
  • só, egész feketebors
  • 20 dkg házi metélt
  • 20 dkg friss vagy mirelit zöldborsó
Adag 4

Újházi tyúkhúsleves

  1. A megtisztított és jól megmosott tyúkot hideg vízben feltesszük főni. Ha felforrt, habját leszedjük.
  2. A levest megsózzuk és az összes megtisztított zöldséget, valamint az egész borsot is beletesszük. Ha öreg a tyúk, akkor a forrástól számított 30-40 perc múlva rakjuk csak bele a zöldségeket.
    Vigyázzunk arra, hogy a leves lassú, egyenletes forrással főjön, mert ellenkező esetben megtörik, zavaros lesz. Minimum 3-4 órán keresztül főzzük.
  3. Ha megfőtt, fél órát pihentetjük, majd óvatosan kiszedjük belőle a tyúkot és a zöldségeket.
  4. A levesből kiszedünk kétszer fél liternyit, és ebben főzzük ki a levesbetétnek szánt tésztát, valamint a zöldborsót.
  5. Ezután a tyúk húsát leszedjük a csontról és a zöldségekkel együtt vékonyra vágjuk. 6. Külön tálban tálaljuk a zöldségeket a hússal, a tésztát, a zöldborsót illetve az aranyló levest.

Receptek

MUGHLAI GYÖMBÉRES CSIRKE

Tovább

SARMALE

Tovább

SAVANYÚ KÁPOSZTA BORDÁCSKÁVAL

Tovább

MILÁNÓI RIZOTTÓ VELŐS CSONTTAL

Tovább

Uzbek plov

Tovább

Zachtgegaarde Hollandse kalfswang

Tovább

Terre & mer

Tovább

SVIČKOVA

Tovább

Stoofvlees

Tovább

Fiaker-Gulasch

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból