Hozzávalók
Csokoládés piskótalap
A tojásfehérjét 60g kristálycukorral 10 percen át alacsony fordulaton járatjuk, áttörjük. Közben a lisztet, keményítőt, kakaóport összekeverjük, és egy tálba szitáljuk.
Majd a maradék 200g kristálycukorral a tojás sárgákat kemény habbá verjük.
A sárgája után az előzőleg „áttört” cukros tojásfehérjét is kemény, de nem törős habbá verjük.
Közben a vajat felolvasztjuk, de úgy, hogy ne legyen meleg!
Végül a felvert fehérjehabot a felhabosított sárgájához keverjük, ebbe belekeverjük a szárazanyagokat, végül a felolvasztott vajat.
Sütőpapírral fedett 60×40 cm-es sütőlemezre kikenjük, 180°C-ra előmelegített sütőben sütjük 15 percig.
Kisülés után azonnal körbevágjuk, rácsra csúsztatjuk kihűlni.
Iratkozz fel a hírlevélre!
Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.Igényelj METRO kártyát
A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.metro.hu
Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.
Meríts ötleteket friss katalógusainkból