Hozzávalók

  • 25 dkg kristálycukor
  • 85 ml víz
  • 8 db tojássárgája
  • 35 dkg tejszínhab
  • 20 dkg csokoládé – ét (53%-os)
  • 8 g dehidratált lapzselatin
Adag 4

Csokoládé krém

Verjük fel a tejszínt kemény habbá, és tegyük hűtőbe, valamint egy másik edénybe készítsük elő a tojássárgáját. A csokoládét tegyük vízgőzre olvadni. A kristálycukorra annyi vizet engedünk, hogy a víz éppen ellepje, de ne álljon a cukor teteje felett. Ezt tegyük a gázra, és kezdjük melegíteni 110°C-ra.
Ha a cukorszörp lassan elkészül, akkor a tojássárgáját elkezdjük habosítani, s mikor már kissé habos, folyamatos habosítás mellett adjuk hozzá vékony sugárban a 115°C-os cukorszörpöt. Teljes kihűlésig habosítjuk. Ha kihűlt, lassan belekeverjük az olvasztott csokoládét, majd kis adagokban a tejszínhabot. Végül a hideg vízben hidratált, felolvasztott lapzselatint is hozzákeverjük.

Receptek

Uzbek plov

Tovább

Hotate no saute

Tovább

ISZTRIAI „PLJUKANCI” TÉSZTA

Tovább

Zachtgegaarde Hollandse kalfswang

Tovább

Terre & mer

Tovább

SVIČKOVA

Tovább

Stoofvlees

Tovább

Fiaker-Gulasch

Tovább

VARENYKY MEGGYEL

Tovább

ÇİĞ KÖFTE

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból