Hozzávalók

  • 25 dkg csuszatészta
  • fél szál száraz kolbász
  • 40 dkg burgonya
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 1 kk. fűszerpaprika
  • tengeri só
  • feketebors

Burgonyás-kolbászos csuszatészta

A burgonyát meghámozzuk és kockára vágjuk. A vöröshagymát finomra, a szalonnát és a kolbászt apró kockára vágjuk. A szalonnát zsírjára pirítjuk, hozzáadjuk a hagymát és üvegesre pirítjuk. Ekkor megszórjuk kevés fűszerpaprikával, rátesszük a burgonyát, megsózzuk és nagyon kevés vizet aláöntve puhára pároljuk. Mikor majdnem kész belepirítjuk a kolbászt is. Közben a csuszatésztát bő sós vízben kifőzzük, leszűrjük és hideg vízzel kissé átöblítjük. Hozzákeverjük a burgonyához, megborsozzuk, kissé lepirítjuk és házi hordós savanyúsággal kínáljuk.

Receptek

MUGHLAI GYÖMBÉRES CSIRKE

Tovább

SARMALE

Tovább

SAVANYÚ KÁPOSZTA BORDÁCSKÁVAL

Tovább

MILÁNÓI RIZOTTÓ VELŐS CSONTTAL

Tovább

Uzbek plov

Tovább

Zachtgegaarde Hollandse kalfswang

Tovább

Terre & mer

Tovább

SVIČKOVA

Tovább

Stoofvlees

Tovább

Fiaker-Gulasch

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból