Hozzávalók

  • 1 db borjú nudli
  • 80 g fűszerpaprika
  • 1 db hegyes erős paprika
  • 2 db étkezési paprika
  • 2 db paradicsom
  • 2 fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 dl olaj
  • 1 l tejföl
  • 1 csokor kapor
  • 5 dl olaj
  • 20 dkg füstölt szalonna
  • 4 db kígyóuborka

„Borjúpaprikás” szalonnás tejföllel, és kapros uborkával

A húsokat sózzuk, borsozzuk, kérgezzük. Klasszikus módon pörköltalapot készítünk, ebbe pároljuk meg egészben a húsokat.
A mártást leturmixoljuk, leszűrjük, és beforraljuk.
A szalonnát kipirítjuk, a zsírt leöntjük róla és a tejföl felével gyenge lángon kb. 30 percig főzzük. Átszűrjük, és tálalásig melegen tartjuk. A kaprot leforrázzuk, majd jeges vízben kihűtjük. Összevágjuk, majd szőlőmag olajban mixerrel 4 percig maximális fokozaton mixeljük. A kapott olajat egy textil ruhán átszűrjük, és a tejfölhöz adjuk. A kígyóuborkát meghámozzuk, hasábokat vágunk belőlük és egy kevés fokhagymás salátaecettel 2-3 órát hűtőben marináljuk. Kapros tejföllel tálaljuk.
A húst felszeleteljük, a turmixolt szafttal és a szalonnás tejfölhabbal tálaljuk.

Receptek

MUGHLAI GYÖMBÉRES CSIRKE

Tovább

SARMALE

Tovább

SAVANYÚ KÁPOSZTA BORDÁCSKÁVAL

Tovább

MILÁNÓI RIZOTTÓ VELŐS CSONTTAL

Tovább

Uzbek plov

Tovább

Zachtgegaarde Hollandse kalfswang

Tovább

Terre & mer

Tovább

SVIČKOVA

Tovább

Stoofvlees

Tovább

Fiaker-Gulasch

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból