Hozzávalók
A mártáshoz:
Ázsiai szilvás sertéscsíkok
A sertéshúst vékony csíkokra vágjuk. A pórét és a sárgarépát hosszában félbe, majd ferdén vastagabb szeletekre vágjuk. A szilvát kimagozzuk és négybe vágjuk. A gombát megtisztítjuk és felcikkezzük. A mártás hozzávalóit összekeverjük.
Wok-ot vagy serpenyőt forrósítunk. Lehetőleg folyamatosan magas hőfokon tartsuk a serpenyőt, mert úgy marad minden zöldség roppanós, valamint levet sem lesz ideje engedni. A serpenyőbe kevés olajat öntünk, megvárjuk, míg ez is teljesen átforrósodik és beletesszük a sertéshúst. Miután kifehéredett, belekerül a répa és a gomba. Ezekkel egy-két percet pirítjuk, majd jöhet a póré, a szilva és a chili. Pár perc pirítás után, enyhén megsózzuk és ráöntjük a kikevert mártást. Folyamatosan kevergessük, mert a keményítőtől hamar sűrűsödik. Mihelyt összeforrt már készen is van.
Iratkozz fel a hírlevélre!
Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.Igényelj METRO kártyát
A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.metro.hu
Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.
Meríts ötleteket friss katalógusainkból