Buggyantott tojás

Erre lesz szüksége: tojás, világos színű ecet, egy nagy lábas, merőkanál, szűrőkanál

  1. Tegyünk oda forrni egy lábas vizet. Öntsünk bele literenként egy teáskanálnyi ecetet (a tojásfehérje ennek hatására könnyebben szilárdul meg). Sót ne szórjunk a vízbe, ez ugyanis akadályozná a tojás kicsapódását.
  2. Vegyük le a lángot, hogy a víz lehűljön 70-80°C-ra. Egy kanállal kavarjuk addig a vizet, amíg örvényt keltünk benne. Erre azért van szükség, hogy a tojásfehérje körbevegye a sárgáját.
  3. Törjük fel a tojást egy pohárba vagy egy merőkanálba, és óvatosan csúsztassuk az örvény közepére. Mindig egyenként buggyantsuk a tojásokat. Egy tojás elkészüléséhez három-öt perc kell, attól függően, hogy mennyire keményen szeretjük.
  4. szűrőkanállal óvatosan emeljük ki a tojást a vízből, és hagyjuk megszáradni. A tökéletes látvány érdekében az egyenetlenségeket levághatjuk egy késsel. Ezután gyorsan szolgáljuk fel, mert a buggyantott tojás nagyon hamar kihűl.

Receptek

MUGHLAI GYÖMBÉRES CSIRKE

Tovább

SARMALE

Tovább

SAVANYÚ KÁPOSZTA BORDÁCSKÁVAL

Tovább

MILÁNÓI RIZOTTÓ VELŐS CSONTTAL

Tovább

Uzbek plov

Tovább

Zachtgegaarde Hollandse kalfswang

Tovább

Terre & mer

Tovább

SVIČKOVA

Tovább

Stoofvlees

Tovább

Fiaker-Gulasch

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból