Hozzávalók
A töltelékhez:
Töltött fácán
A töltelékhez felaprítjuk a hagymát, a gombát és a zellerszárat. Összekeverjük a káposztával. Hozzáadjuk a mogyorót és a szőlőt, egy kis sóval és borssal ízesítjük. A fácánt leöblítjük hideg vízzel majd szárazra törölgetjük. Óvatosan megtöltjük a káposztás keverékkel. Sóval és borssal fűszerezzük, és néhány babérlevelet helyezünk rá, majd baconbe tekerjük. A maradék tölteléket egy sütőtálba helyezzük, rátesszük a fácánt és megtűzdeljük szegfűszeggel. 45-60 percig 180 celsius fokos sütőben ropogósra sütjük, alkalmanként egy kis pezsgővel locsolva. Végül eltávolítjuk a bacont és felszeleteljük a húst.
Tipp
Grillezz meg néhány kisebb méretű krumplit sóval és egy kis rozmaringgal ugyanabban a sütőben ahol a fácánt is elkészítetted és szervírozd a fácán mellett a káposztával együtt.
Iratkozz fel a hírlevélre!
Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.Igényelj METRO kártyát
A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.metro.hu
Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.
Meríts ötleteket friss katalógusainkból