Hozzávalók

  • 1 kg szarvasgerinc, kicsontozva
  • 1 póréhagyma, hosszában kettévágva
  • rozmaring
  • bors
  • olívaolaj
Elkészítési idő Kb. 30 perc
Adag 6 adag

Póréhagymába göngyölt szarvasgerinc

Tisztítsd meg a szarvasgerincet és szeld darabokra. Rövid ideig egyesével áztasd be a póréhagyma rétegeit sós vízbe, aztán egyből mártsd meg őket jéghideg vízben.

Fűszerezd a húst egy kis sóval és borssal, majd öntözd meg egy kis olívaolajjal. Tépkedd le a rozmaring leveleit, vágd őket apró darabkákra és helyezd őket a szarvasra.

Tekerj mindent óvatosan póréhagymába és rögzítsd konyhai kötözővel.

Süsd mindkét oldalát közepes lángon 2-3 percig (alaphőmérséklet 60 celsius fok).

TUDTAD?

Sütögetések esetén nem mindig a legkézenfekvőbb választás a filé. Példának okáért a felsőcomb, az alsócomb, a lábszár vagy a szarvashús egyaránt remek steak- és medalion alapot biztosíthatnak.

A CHÉF TOP TIPPJE

A fiatal állatok húsa, mint például az őzbaké elég zsenge és nincs szüksége pácolásra – sőt mi több, a pác akár el is nyomhatja az őzbak kellemesen jellegzetes ízét. Ez igazán nagy hiba volna, hiszen azok az állatok, amelyek friss füveket és gyógynövényeket fogyasztanak tavasszal, különösen finomak.

Receptek

MUGHLAI GYÖMBÉRES CSIRKE

Tovább

SARMALE

Tovább

SAVANYÚ KÁPOSZTA BORDÁCSKÁVAL

Tovább

MILÁNÓI RIZOTTÓ VELŐS CSONTTAL

Tovább

Uzbek plov

Tovább

Zachtgegaarde Hollandse kalfswang

Tovább

Terre & mer

Tovább

SVIČKOVA

Tovább

Stoofvlees

Tovább

Fiaker-Gulasch

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból