Hozzávalók
Zsályás nyúltokány spaetzlivel
A nyúlhúst falatnyi csíkokra vágom. A hagymát apróra metélem. Egy nagyobb lábasban a kockára vágott szalonnát lepirítom, majd a zsiradékra dobom a hagymát és közepes lángon üvegesre párolom. Ekkor hozzáadom a húst, alaposan átforgatom, hogy minden oldala kifehéredjen, majd felöntöm annyi vízzel, amennyi épp ellepi. Mellé teszem a babérleveleket, finoman sózom és a zsályaszálat (nem csak a leveleket) a húshoz adom, s félig fedem az edényt, a húst pedig lassú tűzön főzöm/párolom.
Amikor már puha a hús, akkor tejfölből és kevés finomlisztből habarást készítek, ezt a ragu levének egy részével csomómentesen elkeverem, a húshoz adom, átkeverem. Kis borssal fűszerezem, ha kell , sózom, s ízlés szerint frissen vágott zsályával hintem.
A lisztet egy nagyobb keverőtálba teszem, hozzáadom a felütött és elhabart tojásokat, a tejet és a vizet is. Ezután kézi robotgéppel alaposan összedolgozom, amíg a tészta finoman hólyagos nem lesz, ami nagyjából 3-4 percnyi keverést igényel. A kész tésztát addig hagyom pihenni, amíg egy lábasban vizet forralok. A vízbe kevés sót hintek, majd mikor forr, akkor nokedli szaggatót teszek a lábasra, a sűrű tésztából nagyobb adagot beleengedek, de a szokással ellentétben nem simítom le, hanem hagyom, hogy a saját súlyával csöppenjen bele a vízbe, így a kerek kis nokedlik helyett hosszú szálú tésztát kapok.
Miután a tészta feljött a víz felszínére, még egy kicsit hagyom főni, majd szűrőkanállal kiszedem és előmelegített jénaiba vagy már mély tálba teszem.
Iratkozz fel a hírlevélre!
Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.Igényelj METRO kártyát
A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.metro.hu
Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.
Meríts ötleteket friss katalógusainkból