Hozzávalók

  • 1 db bőrös malackaraj,
  • 1 csokor rozmaring,
  • 1 citrom héja,
  • egész feketebors,
  • 50 dkg mirelit erdei gomba keverék,
  • 1 csokor petrezselyem,
  • 2 babérlevél,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 0,5 dl vörösbor ecet,
  • 1 ek cukor,
  • olívaolaj, só
Elkészítési idő 90 perc
Adag 4

Rozmaringos göngyölt malackaraj erdei gomba salátával

A mirelit gombát bő hideg vízbe tesszük, így hagyjuk kiolvadni, majd leszűrjük. Egy liter vizet felteszünk melegedni, babérral, hagymával, sóval, cukorral és ecettel. 10 perc főzés után kiszedjük a hagymát és a babért és beletesszük a gombákat. 5-6 percig főzzük és hagyjuk a levében kihűlni. Meglocsoljuk olívaolajjal és megszórjuk finomra vágott petrezselyemmel.
A fűszereket és a sót késsel durvára vágjuk. A malacot hosszában késsel megnyitjuk és kiterítjük. Megkenjük a fűszerkeverékkel és feltekerjük. Szorosan megkötözzük és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. 160 fokos sütőben 50 percig, majd 210 fokon még 15 percig sütjük. 20 perc pihentetés után vékonyan felszeleteljük és a gombasalátával tálaljuk.

Receptek

MUGHLAI GYÖMBÉRES CSIRKE

Tovább

SARMALE

Tovább

SAVANYÚ KÁPOSZTA BORDÁCSKÁVAL

Tovább

MILÁNÓI RIZOTTÓ VELŐS CSONTTAL

Tovább

Uzbek plov

Tovább

Zachtgegaarde Hollandse kalfswang

Tovább

Terre & mer

Tovább

SVIČKOVA

Tovább

Stoofvlees

Tovább

Fiaker-Gulasch

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból