Hozzávalók

  • 4 szelet 15 dkg-os bélszín,
  • 40 dkg homár hús,
  • 15 dkg bébi édeskömény,
  • 15 dkg zöldborsó héj,
  • 15 dkg bébi sárgarépa,
  • 5 dkg vaj,
  • 2 dl zöldségalaplé,
  • 4 kis adag hollandi mártás,
  • olívaolaj, vaj, bors, só
Elkészítési idő 45 perc
Adag 6

Surf ‘N’ Turf

A bélszínt felforrósított serpenyőben, kevés olajon körbepirítjuk, majd 160 fokos sütőbe tesszük. 6-8 perc sütés után meleg helyen pihentetjük és csak tálalás előtt sózzuk és borsozzuk. Közben a homárhúst kevés vajon átmelegítjük.
A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, az édesköményt hosszában félbevágjuk. A zöldségalaplevet a vajjal felmelegítjük, beletesszük a zöldségeket és 3-4 perc alatt készre pároljuk, közben a vaj szép fényessé teszi a zöldségeket. Legvégén sózzuk.
A homárhúst a bélszínre helyezzük és mellé tesszük a zöldségeket, valamint a hollandi mártást.
Surf & Turfnek nevezzük a tenger gyümölcseit valamilyen vörös hússal párosító fogásokat. Ezek az ételek Észak-Amerikában és Ausztráliában a legnépszerűbbek, de világszerte előfordulnak a brit és ír stílusú éttermekben.

Receptek

Bacalhau confitado

Tovább

BoLuo gulao xiaqiu

Tovább

Hotate no saute

Tovább

Terre & mer

Tovább

Éjféli falatkák: alufóliában sült krumpli garnélarákkal és céklával

Tovább

Gratinált osztriga pezsgőhabbal

Tovább

Rákos-marhás kenyérfalatkák

Tovább

A homár feldarabolása

Tovább

Pontykrém wrapban

Tovább

Ponty zöldségcsíkokkal

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból