Hozzávalók

  • 6db 140g-os süllő filé,
  • 6 nagyobb zsálya levél,
  • 2 nagy krumpli,
  • 2 rozmaring ág,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • 1 tk vaj,
  • olivaolaj, bors, só
Elkészítési idő 60 perc
Adag 6

Süllő burgonya bundában

  1. Távolítsuk el a süllő szeletek szálkáját és bőrét. Felezzük meg őket, sózzuk és borsozzuk, tegyünk két fél közé egy-egy zsálya levelet.
  2. Hámozzuk meg a burgonyát, és vágjuk hosszú csíkokra egy spirálszeletelő segítségével.
  3. Tekerjük a burgonya csíkokat szorosan a süllő filé köré. Süssük az egyik oldalukat egy kis olívaolajon serpenyőben kb. 5 percig, amíg aranybarna nem lesz.
  4. Fordítsuk meg a halakat, és tegyük a serpenyőbe a rozmaringot, a kissé összenyomott fokhagymát és a vajat, és süssük készre további öt percig.

Tipp: Tálalható spenóttal és világos színű fehérbor mártással.

Borajánlatunk:

A sütés közben felszabaduló pörkölt aromák miatt több borféle is kitűnően illik a burgonyabundába töltött süllőhöz. Úgy mint a Chardonnary a francia Maconnais borvidékről, Grauburgunder németországi Baden területéről, Gruner Veltliner az osztrák Weinviertel területről.

Receptek

Bacalhau confitado

Tovább

BoLuo gulao xiaqiu

Tovább

Hotate no saute

Tovább

Terre & mer

Tovább

Éjféli falatkák: alufóliában sült krumpli garnélarákkal és céklával

Tovább

Gratinált osztriga pezsgőhabbal

Tovább

Rákos-marhás kenyérfalatkák

Tovább

A homár feldarabolása

Tovább

Pontykrém wrapban

Tovább

Ponty zöldségcsíkokkal

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból