Hozzávalók

  • 1 tafelspitz (kb. 800 g),
  • 4 vöröshagyma,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • 2 sárgarépa,
  • ½ zellergumó,
  • 1 póréhagyma,
  • 3 gomba,
  • 1 teáskanál egész bors,
  • 4 babérlevél,
  • 1 csokor petrezselyem,
  • 3 l víz, bors, só
Elkészítési idő 120 perc
Adag 4

Tafelspitz

  1. Vágjuk fel a hagymát és a zöldségeket mandulanagyságú darabokra.
  2. Enyhén nyomjuk össze a fokhagymát egy kés lapjával.
  3. Tegyünk bele mindent egy nagy fazékba, és öntsük bele a vizet.
  4. Adjuk hozzá a fűszereket és a petrezselymet, és kezdjük el forralni.
  5. Mindeközben dörzsöljük be a tafelspitzet sóval és borssal.
  6. Amikor a víz felforrt, tegyük bele a húst, és főzzük alacsony lángon.
  7. Folyamatosan távolítsuk el a képződő habot.
  8. A húsnak körülbelül egy óra kell. Ha könnyedén bele tudunk szúrni egy villát, és magától lecsúszik a villáról, elkészült.
  9. Szeleteljük fel és tálaljuk!
  10. Helyezzük el a húst a tányéron, és tegyünk mellé tormamártást. Hozzáillő köret a főtt krumpli és a különböző gyökérzöldségek is.

Receptek

MUGHLAI GYÖMBÉRES CSIRKE

Tovább

SARMALE

Tovább

SAVANYÚ KÁPOSZTA BORDÁCSKÁVAL

Tovább

MILÁNÓI RIZOTTÓ VELŐS CSONTTAL

Tovább

Uzbek plov

Tovább

Zachtgegaarde Hollandse kalfswang

Tovább

Terre & mer

Tovább

SVIČKOVA

Tovább

Stoofvlees

Tovább

Fiaker-Gulasch

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból