Hozzávalók
Nyúlgerinc sütőtökös gnocchival
Enyhén sózzuk és borsozzuk a nyúlgerincet. Terítsük ki a sonkaszeleteket, szórjuk meg némi bazsalikommal és rozmaringgal, majd tekerjük beléjük a nyúlgerinceket. Óvatosan pirítsuk meg egy serpenyőben, majd tegyük 80°C-os sütőbe tíz percre. (A nyúl maghőmérséklete 60°C legyen.)
Távolítsuk el a tök magját, és a húsát vágjuk apróra. Süssük puhára 150°C-os sütőben 30 perc alatt, majd hagyjuk hűlni egy kicsit. Pürésítsük, és gyúrjuk selymes tésztává a tojássárgájával, a parmezánnal és a búzadarával. Fűszerezzük egy kevés sóval és szerecsendióval. Formáljunk belőle gnocchikat, és főzzük meg lassú tűzön, bőséges, épphogy gyöngyöző sós vízben. Amikor a ghocchi a felszínre emelkedik, elkészült. Szűrjük le, dobjunk rá egy kis vajat, és gyorsan tálaljuk.
Bereznay Tamás tippje: Tálaljuk a sült tökkockákkal és valamilyen könnyű mártással. Feldobhatjuk tökmagolajjal is.
Iratkozz fel a hírlevélre!
Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.Igényelj METRO kártyát
A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.metro.hu
Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.
Meríts ötleteket friss katalógusainkból