Hozzávalók

  • 6 nyúlgerinc,
  • 6 szelet pármai sonka,
  • bazsalikom, rozmaring,
  • 500 g sütőtök,
  • 1 tojássárgája,
  • 150 g semola (olasz búzadara),
  • 50 g frissen reszelt parmezán,
  • szerecsendió, bors, só
Elkészítési idő 45 perc
Adag 6

Nyúlgerinc sütőtökös gnocchival

Enyhén sózzuk és borsozzuk a nyúlgerincet. Terítsük ki a sonkaszeleteket, szórjuk meg némi bazsalikommal és rozmaringgal, majd tekerjük beléjük a nyúlgerinceket. Óvatosan pirítsuk meg egy serpenyőben, majd tegyük 80°C-os sütőbe tíz percre. (A nyúl maghőmérséklete 60°C legyen.)

Távolítsuk el a tök magját, és a húsát vágjuk apróra. Süssük puhára 150°C-os sütőben 30 perc alatt, majd hagyjuk hűlni egy kicsit. Pürésítsük, és gyúrjuk selymes tésztává a tojássárgájával, a parmezánnal és a búzadarával. Fűszerezzük egy kevés sóval és szerecsendióval. Formáljunk belőle gnocchikat, és főzzük meg lassú tűzön, bőséges, épphogy gyöngyöző sós vízben. Amikor a ghocchi a felszínre emelkedik, elkészült. Szűrjük le, dobjunk rá egy kis vajat, és gyorsan tálaljuk.

Bereznay Tamás tippje: Tálaljuk a sült tökkockákkal és valamilyen könnyű mártással. Feldobhatjuk tökmagolajjal is.

Receptek

MUGHLAI GYÖMBÉRES CSIRKE

Tovább

SARMALE

Tovább

SAVANYÚ KÁPOSZTA BORDÁCSKÁVAL

Tovább

MILÁNÓI RIZOTTÓ VELŐS CSONTTAL

Tovább

Uzbek plov

Tovább

Zachtgegaarde Hollandse kalfswang

Tovább

Terre & mer

Tovább

SVIČKOVA

Tovább

Stoofvlees

Tovább

Fiaker-Gulasch

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból