Hozzávalók

  • 100 g cukor,
  • 200 g hideg vaj,
  • 300 g liszt,
  • 1 tojássárgája,
  • 1 vaníliarúd,
  • 250 g vaníliakrém,
  • 250 g bogyós gyümölcs (málna, szeder stb.),
Elkészítési idő 72 perc
Adag 6

Bogyós tortácska

Bereznay Tamás a METRO Gasztroakadémia vezetőjének ajánlásával

  1. Daraboljuk a vajat apróra, és gyorsan gyúrjuk össze a liszttel, a cukorral, a tojássárgájával, a kikapart vaníliamaggal és a csipetnyi sóval.
  2. A jól összegyúrt tésztát tekerjük fóliába, és tegyük hűtőbe 1 órára
  3. Nyújtsuk ki vékonyra a tésztát a liszttel megszórt deszkán. A tésztával dolgozzunk gyorsan, mert ha a vaj elkezd felmelegedni, könnyen ragadóssá válik.
  4. Vágjuk fel a tésztát akkora darabokra, amelyek beleillenek a tortaformákba.
  5. Vajazzuk és lisztezzük ki a tortaformákat.
  6. Illesszük beléjük a tésztát.
  7. Szúrjuk ki az aljukat egy villával, hogy elkerüljük a légbuborékok képződését.
  8. Elősütés: terítsünk a tésztára sütőpapírt, és szórjunk bele szárazbabot.
  9. Süssük elő a tortácskákat 12 percig 180°C-on.
  10. Távolítsuk el a babot és a sütőpapírt, és kenjük ki a tésztát a vaníliakrémmel.
  11. Halmozzuk a tortácskákra a friss gyümölcsöt, és süssük további 8 percig.

Tipp: díszítsük egy kis tejszínnel és friss mentalevéllel.

Receptek

Uzbek plov

Tovább

Hotate no saute

Tovább

ISZTRIAI „PLJUKANCI” TÉSZTA

Tovább

Zachtgegaarde Hollandse kalfswang

Tovább

Terre & mer

Tovább

SVIČKOVA

Tovább

Stoofvlees

Tovább

Fiaker-Gulasch

Tovább

VARENYKY MEGGYEL

Tovább

ÇİĞ KÖFTE

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból