Hozzávalók

  • 300 g füstölt laposhal,
  • 500 g főtt cékla,
  • 500 ml céklalé,
  • 200 g vöröshagyma,
  • 750 ml csirke alaplé,
  • 125 ml fehérbor,
  • 250 g tejföl,
  • 1/2 csomag kapor, fűszerek (fehérbors, pimiento paprkia, babérlevél),
  • 1/2 citrom
  • 5 g zsenge fokhagyma,
Elkészítési idő 45 perc
Adag 6

Céklaleves laposhallal

Aprítsuk fel a hagymát és a fokhagymát, majd pirítsuk meg őket egy kevés olajban. Locsoljuk meg a fehérborral. Adjuk hozzá a fűszereket, és hagyjuk főni lassú tűzön. Vágjuk nagyobb darabokra a céklát, és tegyük egy lábasba a csirke alaplével és a céklalével együtt. Főzzük tovább lassú tűzön.
Ezután tegyük a levesbe a málnalevet és a kaprot, pürésítsük egy kézi mixerrel, és szűrjük át egy finom szűrőn. Adjuk hozzá a tejfölt, és ízesítsük citrommal, sóval. Tálaláskor tegyük a levesbe a füstölt halat és némi aprított kaprot.

Receptek

Bacalhau confitado

Tovább

BoLuo gulao xiaqiu

Tovább

Hotate no saute

Tovább

Terre & mer

Tovább

Éjféli falatkák: alufóliában sült krumpli garnélarákkal és céklával

Tovább

Gratinált osztriga pezsgőhabbal

Tovább

Rákos-marhás kenyérfalatkák

Tovább

A homár feldarabolása

Tovább

Pontykrém wrapban

Tovább

Ponty zöldségcsíkokkal

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból