Hozzávalók

  • 400 g füstölt lacaz,
  • 100 g füstölt laposhalfilé,
  • 3 evőkanál tejföl,
  • 4 lap zselatin,
  • 50 ml hal alaplé,
  • 2 cl pastis,
  • 1 csomag kapor,
  • 1 csomag petrezselyem,
  • 1 citrom, só, bors
Elkészítési idő 30 perc
Adag 6

Füstölt lazacos terrine

  1. Vágjuk a laposhalfilét kis csíkokra, és tegyük egy kevés kaporba. Hideg vízbe áztatva puhítsuk meg a zselatint.
  2. Finoman pürésítsük a füstölt lazacot tejföllel és egy evőkanál aprított kaporral. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
  3. Csavarjuk ki a zselatint, majd melegítsük fel a hal alaplével és a pastisszal, amíg fel nem oldódik. Ezután keverjük hozzá a lazackrémhez.
  4. Kenjük szét a lazackrémet egyenletesen egy kiterített folpackon, és tegyük a közepére a laposhalat.
  5. Csomagoljuk össze a folpackot, és a végeit csavarjuk össze, mint egy szaloncukrot. Csomagoljuk alufóliába a terrine-t, és tegyük hűtőbe 5 órára.
  6. A tálaláshoz aprítsuk fel a petrezselymet, és reszeljük le a citrom héját.
  7. Forgassuk meg bennük a terrine-t.
  8. Vágjuk fel a roládot szeletekre.
  9. Tálaljuk friss zöldségekkel, például előételként.

Receptek

Bacalhau confitado

Tovább

BoLuo gulao xiaqiu

Tovább

Hotate no saute

Tovább

Terre & mer

Tovább

Éjféli falatkák: alufóliában sült krumpli garnélarákkal és céklával

Tovább

Gratinált osztriga pezsgőhabbal

Tovább

Rákos-marhás kenyérfalatkák

Tovább

A homár feldarabolása

Tovább

Pontykrém wrapban

Tovább

Ponty zöldségcsíkokkal

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból