Hozzávalók

  • 1 kg burgonya (nem szétfövő),
  • 300 g hámozott szelídgesztenye,
  • 200 g vaj,
  • 4 szál turbolya,
  • 200 g hámozott szelídgesztenye,
  • 1 narancs,
  • 2 evőkanál cukor,
  • 1 evőkanál vaj,
  • szerecsendió, bors, só
Elkészítési idő 45 perc
Adag 6

Burgonyás gesztenyepüré

Hámozzuk meg a krumplit, és vágjuk gesztenye méretű kockákra. Főzzük meg a burgonyát és a gesztenyét bőséges sós vízben kb. 40 perc alatt. A sült gesztenyéhez először is hámozzuk meg a narancsot, facsarjuk ki a levét, és reszeljük le a héját. Karamellizáljuk a gesztenyét a cukorban, locsoljuk le a narancslével, főzzük sziruppá, tegyük hozzá a vajat és a narancshéjat. Hagyjuk egy kicsit lehűlni, majd vágjuk apróra. Amint a krumpli puha és szétesik, öntsük le a vizét, és hagyjuk egy kicsit gőzölögni. Ezután burgonyatörővel törjük össze egy serpenyőben. Vágjuk fel a vajat apró darabokra, keverjük hozzá a krumplihoz, majd fűszerezzük sóval, borssal és frissen reszelt szerecsendióval. Tálalás előtt adjuk hozzá a püréhez a felaprított turbolyát és a sült gesztenyét.

Receptek

Uzbek plov

Tovább

Hotate no saute

Tovább

ISZTRIAI „PLJUKANCI” TÉSZTA

Tovább

Zachtgegaarde Hollandse kalfswang

Tovább

Terre & mer

Tovább

SVIČKOVA

Tovább

Stoofvlees

Tovább

Fiaker-Gulasch

Tovább

VARENYKY MEGGYEL

Tovább

ÇİĞ KÖFTE

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból