Hozzávalók

  • 500 ml portói bor,
  • 6 füge,
  • 50 g cukor,
  • 6 cl feketeribizli-likőr,
  • 4 cl fehér balzsamecet,
  • 4 szegfűszeg,
  • 5 babérlevél,
  • egy kevés citromhéj,
  • 50 g vaj,
  • 250 g parmezán
Elkészítési idő 30 perc
Adag 6

Portóis füge parmezánkosárban

Egy serpenyőben karamellizáljuk a cukrot, majd hozzáöntjük a portóit, a likőrt és a balzsamecetet. Adjuk hozzá a szegfűszeget és a babérlevelet, majd főzzük a felére a keveréket.
Negyedeljük a fügéket, és tegyük a folyadékba. Hagyjuk főni lassú tűzön további 10 percig, majd tegyük bele a vajat is. Ízesítsük egy kevés citromhéjjal.
Reszeljük finomra a parmezánt, és némi zsiradékon süssünk belőle vékony, aranybarna lapocskákat egy serpenyőben.
A még meleg lapocskákból formáljuk kis kosarakat egy pohár vagy csésze segítségével. Tálaljuk a fügét a kosarakban.

Receptek

Uzbek plov

Tovább

Hotate no saute

Tovább

ISZTRIAI „PLJUKANCI” TÉSZTA

Tovább

Zachtgegaarde Hollandse kalfswang

Tovább

Terre & mer

Tovább

SVIČKOVA

Tovább

Stoofvlees

Tovább

Fiaker-Gulasch

Tovább

VARENYKY MEGGYEL

Tovább

ÇİĞ KÖFTE

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból