Hozzávalók
Ötfűszeres oldalas szezámos rizzsel
Szezámos rizs
A rizst hideg folyó vízzel egy szűrőben átmossuk, majd egy lábosba tesszük, felöntjük 1,5X-ös mennyiségű forró vízzel, és lefedve nagyon alacsony lángon készre pároljuk kb. fél óra alatt. Ha elkészült egy húsvillával átkeverjük, megszórjuk a szezámmaggal, és meglocsoljuk a szezámolajjal. Tálalásig melegen tartjuk.
Az kicsontozott összevágott sertésoldalast jól bedörzsöljük az ötfűszer-keverékkel.
Egy wokban, vagy magas falú serpenyőben kevés olajon a húsok minden oldalát megpirítjuk, majd kivesszük, és félretesszük. A visszamaradt zsíron a cukorral karamellt készítünk, felöntjük a szójaszósszal, ecettel, egy kevés vízzel. Visszatesszük bele a húsokat, hozzáadjuk az aszalt szilvát, szeletelt gyömbért, és az egész fokhagyma gerezdeket. Ügyeljünk rá, hogy mindig annyi víz legyen rajta, ami épphogy ellepi. Ha már érezzük, hogy a hús kezd puhulni, pároljuk el róla a vizet és hagyjuk, hogy a visszamaradt szósz sűrű masszává forrjon, és ragadjon a húsra.
Ha elkészült a szezámos rizzsel tálaljuk.
Iratkozz fel a hírlevélre!
Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.Igényelj METRO kártyát
A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.metro.hu
Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.
Meríts ötleteket friss katalógusainkból