Hozzávalók

  • 20 dkg fésűkagyló,
  • 40 dkg rizottórizs,
  • 1 fej hagyma,
  • olívaolaj,
  • 200 ml száraz fehérbor,
  • 1 l rák alaplé,
  • 15 dkg 80/100 előfőzött garnélarák farok,
  • 1 ág rozmaring,
  • 5 dkg reszelt parmezán sajt,
  • 10 dkg vaj
Elkészítési idő 90 perc
Adag 4

Rozmaringos garnélarizottó fésűkagylókkal

Olívaolajon apróra vágott vöröshagymát pirítunk, majd ráöntjük a rizottórizst és fehéredésig hevítjük.
Beleöntjük pár részletben a fehérbort, és kevergetés mellett, elpároljuk, majd apránként adagolva az alaplevet, majd vízzel főzzük megfelelő állagúra. Amikor már majdnem puha belekeverjük a rákokat majd tálalás előtt a vajat és a parmezán sajtot. A fésűkagylókat kettévágjuk – két koronggá, és kevés rozmaringgal forró olíván enyhén megpirítjuk. tálaláskor a rizottóra helyezzük.

Receptek

Bacalhau confitado

Tovább

BoLuo gulao xiaqiu

Tovább

Hotate no saute

Tovább

Terre & mer

Tovább

Éjféli falatkák: alufóliában sült krumpli garnélarákkal és céklával

Tovább

Gratinált osztriga pezsgőhabbal

Tovább

Rákos-marhás kenyérfalatkák

Tovább

A homár feldarabolása

Tovább

Pontykrém wrapban

Tovább

Ponty zöldségcsíkokkal

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból