Hozzávalók
Kolbászos bableves gerslivel
A babot 2-3 órára beáztatjuk, majd hideg vízben feltesszük főni, és miután felforrt, leszűrjük. Ezután újra kb. 2 l hideg vízbe tesszük, sózzuk, és állandó forrással elkezdjük főzni. A zöldségeket megpucoljuk, és egészen apró kockákra vágjuk. A hagymát finomra vágjuk, a kolbászt felkarikázzuk. Fazékban megpirítjuk a kolbászt, majd amikor már kisült a zsírja, hozzáadjuk a hagymát és a zöldségeket, lassan tovább pirítjuk, pároljuk. Amikor a bab már nagyjából megpuhult (kb. 30 perc főzés után) a vizével együtt ráöntjük a zöldségekre. Hozzáadjuk az árpagyöngyöt, és lassú tűzön készre főzzük a levest. A legvégén sózzuk, ízesítjük durvára őrölt borssal, és megszórjuk finomra vágott petrezselyemmel. Tálalásnál kevés olívaolajjal meglocsoljuk a leves tetejét.
Iratkozz fel a hírlevélre!
Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.Igényelj METRO kártyát
A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.metro.hu
Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.
Meríts ötleteket friss katalógusainkból