Hozzávalók

  • 2,2 kg báránycomb (csont nélkül 1,5 kg),
  • 1 sárgarépa,
  • fél póréhagyma,
  • 2 vöröshagyma,
  • 500 ml vörösbor,
  • 4 gerezd fokhagyma,
  • kakukkfű, rozmaring,
  • 1 habanero paprika,
  • egy kevés mustár,
  • 1 citrom,
  • só, bors, édeskömény,
  • 250 g fehér kenyér,
  • 1 köteg zöldfűszer (snidling, petrezselyem, kakukkfű, rozmaring),
  • 1 gerezd fokhagyma,
  • 3-5 evőkanál olívaolaj
Elkészítési idő 6 óra
Adag 6

Báránycomb zöldfűszeres kéregben

  1. Tisztítsuk meg a báránycombot, és szeleteljük fel a zöldségeket
  2. A húst fűszerezzük be sóval, borssal és édesköménnyel, majd pirítsuk meg minden oldalán
  3. Adjuk hozzá a zöldségeket, és egy kicsit süssük össze a hússal. Öntsük hozzá a vörösbort, majd helyezzünk mindent egy tepsib
  4. Halmozzuk a combra a zöldfűszereket, az aprított fokhagymát és a paprikát, majd öntsük le egy kevés olívaolajja
  5. Süssük a combot öt órán át 80°C-o
  6. A kéreghez vágjuk apró kockára a fehér kenyeret és durva darabokra a fűszernövényeket, majd egy aprítógépben keverjük össze a fokhagymával és egy kevés olívaolajja
  7. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Amint a bárány megsült, kenjük be mustárral, és forgassuk meg az elkészült keverékben
  8. Reszeljünk rá némi citromhéjat, és forró sütőben pirítsuk addig a kérget, amíg megpirul és megszilárdul.

Receptek

MUGHLAI GYÖMBÉRES CSIRKE

Tovább

SARMALE

Tovább

SAVANYÚ KÁPOSZTA BORDÁCSKÁVAL

Tovább

MILÁNÓI RIZOTTÓ VELŐS CSONTTAL

Tovább

Uzbek plov

Tovább

Zachtgegaarde Hollandse kalfswang

Tovább

Terre & mer

Tovább

SVIČKOVA

Tovább

Stoofvlees

Tovább

Fiaker-Gulasch

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból