Hozzávalók

  • 30 dkg szilva,
  • 20 dkg aszalt szilva,
  • 4 dl vörösbor,
  • 10 szegfűszeg,
  • 2 fahéjrúd,
  • 2 szem fekete bors,
  • 10-15 dkg cukor,
  • 4 szelet kalács,
  • 1 dkg vaj, őrölt fahéj
Elkészítési idő 7 óra
Adag 4

Aszalt szilva krémleves fahéjas kaláccsal

A bort 1 liter vízzel és a fűszerekkel együtt felforraljuk, majd gyöngyözve 10 percig főzzük.
Ezután leszűrjük, és az előzőleg kimagozott szilvával, az aszalt szilvával, valamint az ízlés szerinti cukorral visszatesszük főni. Legalább fél órát főzzük, majd összeturmixoljuk, hozzáöntjük a tejszínt, és még egyszer felforraljuk. Legalább hat órára a hűtőbe tesszük. Fogyasztás előtt kevés őrölt fahéjat cukorral elkeverünk, megforgatjuk benne a kalácsokat, és olvasztott vajon mindkét oldalát megsütjük. A hideg levest a forró kaláccsal együtt fogyasztjuk.

Receptek

Uzbek plov

Tovább

Hotate no saute

Tovább

ISZTRIAI „PLJUKANCI” TÉSZTA

Tovább

Zachtgegaarde Hollandse kalfswang

Tovább

Terre & mer

Tovább

SVIČKOVA

Tovább

Stoofvlees

Tovább

Fiaker-Gulasch

Tovább

VARENYKY MEGGYEL

Tovább

ÇİĞ KÖFTE

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból