Hozzávalók

  • 12 db osztriga,
  • 15 dkg bacon,
  • 15 dkg zsemlemorzsa,
  • 10 dkg friss petrezselyem,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • 1 db mogyoróhagyma,
  • 2 dl tejszín,
  • 30 dkg bébispenót,
  • 15 dkg vaj,
  • 10 dkg reszelt parmezán
Elkészítési idő 30 perc
Adag 4

Osztriga Rockefeller

Vajon enyhén megpirítjuk az apróra vágott bacont, majd a tűzről levéve keverjünk hozzá finomra vágott petrezselymet és zsemlemorzsát. Vajon pirítsunk meg finomra vágott mogyoróhagymát és a zúzott fokhagymát, majd tejszínnel felöntve forraljuk. A tűzről levéve a spenótleveleket is belekeverjük.
Az osztrigákat kinyitjuk, húsukat kiszedjük. A héjak aljába szedünk a tejszínes spenótból, ráhelyezzük a húst, befedjük a baconös morzsával, ezt megszórjuk kevés parmezánnal. 200°C-os sütőben 3-4 perc alatt megsütjük.

Receptek

Bacalhau confitado

Tovább

BoLuo gulao xiaqiu

Tovább

Hotate no saute

Tovább

Terre & mer

Tovább

Éjféli falatkák: alufóliában sült krumpli garnélarákkal és céklával

Tovább

Gratinált osztriga pezsgőhabbal

Tovább

Rákos-marhás kenyérfalatkák

Tovább

A homár feldarabolása

Tovább

Pontykrém wrapban

Tovább

Ponty zöldségcsíkokkal

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból