Hozzávalók

  • 15 dkg szarvasbélszín,
  • 50 dkg mirelit meggy,
  • 3 dl vörösbor,
  • 0,5 dl balzsamecet,
  • 10 dkg barnacukor,
  • só, feketebors, olívaolaj, zsenge salátahajtások
Elkészítési idő 90 perc
Adag 4

Hideg vörösboros meggyleves szarvasbélszínnel

A szarvasgerincet lehártyázzuk, körbesózzuk és beolajozzuk. Szorosan becsomagoljuk műanyag fóliába, és egy napra a hűtőbe tesszük. Másnap kicsomagoljuk, egy forró serpenyőben hirtelen megpirítjuk, és 140 fokos sütőben 15 perc alatt megsütjük.
A vörösbort fél deciliterre visszaredukáljuk és kihűtjük. A meggyet felengedjük, és a levével, valamint a borral, a cukorral, csipet sóval, a balzsamecettel, frissen őrölt feketeborssal és kevés olívaolajjal együtt összeturmixoljuk. Kóstolás után ráízesítünk, a lényeg, hogy kellemesen pikáns, fűszeres ízű levest kapjunk.
Miután leszűrtük, lehűtjük, majd tányérokba szedjük, és nagyobb darabokra vágott szarvasbélszínt teszünk bele „levesbetétnek”. Meglocsoljuk pár csepp olívaolajjal és salátaleveleket teszünk a tetejére.

Receptek

MUGHLAI GYÖMBÉRES CSIRKE

Tovább

SARMALE

Tovább

SAVANYÚ KÁPOSZTA BORDÁCSKÁVAL

Tovább

MILÁNÓI RIZOTTÓ VELŐS CSONTTAL

Tovább

Uzbek plov

Tovább

Zachtgegaarde Hollandse kalfswang

Tovább

Terre & mer

Tovább

SVIČKOVA

Tovább

Stoofvlees

Tovább

Fiaker-Gulasch

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból