Hozzávalók

  • 1 kg spárga (fehér és zöld),
  • fél póréhagyma,
  • 4 evőkanál cukor,
  • 3 narancs,
  • 100 g vaj,
  • 4-6 zsályalevél,
  • egy kevés kakukkfű,
  • őrölt csili,
  • 18 kis garnélarák,
  • 1 evőkanál vaj,
  • só, bors, olívaolaj
Elkészítési idő 25 perc
Adag 6

Sült spárga narancsos vajban, garnélával

  1. Hámozzuk meg a spárgát, és aprítsuk fel apró darabokra. Vágjuk fel a póréhagymát vékony csíkokra.
  2. Pirítsuk meg a spárgát egy serpenyőben kevés olívaolajon a zsályával.
  3. Adjuk hozzá a póréhagymát, némi őrölt csilit és narancs­héjat
  4. Karamellizáljuk az egészet a cukorral
  5. Öntözzük meg a narancsok levével. Hagyjunk mindent jól besűrűsödni
  6. Tegyünk hozzá hideg vajdarabkákat. Kavarjuk meg jól, és zárjuk el a tüzet. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint
  7. A leöblített garnélákat pirítsuk meg gyorsan olívaolajon egy kevés kakukkfűvel, adjuk hozzá a vajat, és ízesítsük sóval, borssal
  8. Helyezzük a spárgát a tányérra, rakjuk mellé a garnélát, és öntsük mellé a narancsszószt

Receptek

Bacalhau confitado

Tovább

BoLuo gulao xiaqiu

Tovább

Hotate no saute

Tovább

Terre & mer

Tovább

Éjféli falatkák: alufóliában sült krumpli garnélarákkal és céklával

Tovább

Gratinált osztriga pezsgőhabbal

Tovább

Rákos-marhás kenyérfalatkák

Tovább

A homár feldarabolása

Tovább

Pontykrém wrapban

Tovább

Ponty zöldségcsíkokkal

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból