Hozzávalók

  • 80 dkg szarvasgerinc,
  • 40 dkg mirelit zöldborsó,
  • 10 dkg héjas zöldborsó,
  • 1 doboz zöldborsócsíra,
  • 3-4 szál bazsalikom,
  • jus, olívaolaj,
  • 7 dkg vaj,
  • só, bors
Elkészítési idő 110
Adag 4

Szarvasgerinc zöldborsóval

A szarvasgerincet lehártyázzuk, és hosszában kettévágjuk. Körbesózzuk és beolajozzuk. Egyenként, szorosan becsomagoljuk műanyag fóliába, és egy napra a hűtőbe tesszük. Másnap kicsomagoljuk, egy forró serpenyőben hirtelen megpirítjuk, és 140 fokos sütőben 10 perc alatt elősütjük. Felhasználásig alufóliával lazán lefedve tároljuk.
A bazsalikomleveleket fél deciliter olívaolajjal 4 percig turmixoljuk, és egy törlőkendőn keresztül leszűrjük.
10 dkg zöldborsót leforrázunk, lehűtünk, majd a héjából kifejtjük a húsát, és összekeverjük kevés bazsalikomolajjal.
A maradék zöldborsót kevés sós-cukros vízben megfőzzük, majd egy sűrű szövésű szitán átpasszírozzuk. 5 dkg hideg vajat adunk hozzá, és felmelegítjük. Szükség esetén sózzuk és kevés frissen őrölt feketeborssal ízesítjük.
A héjas zöldborsót kevés vajon átforrósítjuk.
A szarvasgerincet tálalás előtt, forró serpenyőben, kevés olívaolajon, folyamatosan forgatva körbesütjük. A tányéron két-két kanál pürét húzunk ellentétes irányban, és ráfektetjük a darabolt szarvasgerincet. Ízlésesen elrendezzük rajta a héjas borsót, a bazsalikomolajas borsót és a csírát. A még különlegesebb íz eléréséhez locsoljuk meg kevés jus-vel, amelyet sült csontból és zöldségekből, hosszan tartó főzéssel tudunk elkészíteni.

Receptek

MUGHLAI GYÖMBÉRES CSIRKE

Tovább

SARMALE

Tovább

SAVANYÚ KÁPOSZTA BORDÁCSKÁVAL

Tovább

MILÁNÓI RIZOTTÓ VELŐS CSONTTAL

Tovább

Uzbek plov

Tovább

Zachtgegaarde Hollandse kalfswang

Tovább

Terre & mer

Tovább

SVIČKOVA

Tovább

Stoofvlees

Tovább

Fiaker-Gulasch

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból