Hozzávalók
Szarvasgerinc zöldborsóval
A szarvasgerincet lehártyázzuk, és hosszában kettévágjuk. Körbesózzuk és beolajozzuk. Egyenként, szorosan becsomagoljuk műanyag fóliába, és egy napra a hűtőbe tesszük. Másnap kicsomagoljuk, egy forró serpenyőben hirtelen megpirítjuk, és 140 fokos sütőben 10 perc alatt elősütjük. Felhasználásig alufóliával lazán lefedve tároljuk.
A bazsalikomleveleket fél deciliter olívaolajjal 4 percig turmixoljuk, és egy törlőkendőn keresztül leszűrjük.
10 dkg zöldborsót leforrázunk, lehűtünk, majd a héjából kifejtjük a húsát, és összekeverjük kevés bazsalikomolajjal.
A maradék zöldborsót kevés sós-cukros vízben megfőzzük, majd egy sűrű szövésű szitán átpasszírozzuk. 5 dkg hideg vajat adunk hozzá, és felmelegítjük. Szükség esetén sózzuk és kevés frissen őrölt feketeborssal ízesítjük.
A héjas zöldborsót kevés vajon átforrósítjuk.
A szarvasgerincet tálalás előtt, forró serpenyőben, kevés olívaolajon, folyamatosan forgatva körbesütjük. A tányéron két-két kanál pürét húzunk ellentétes irányban, és ráfektetjük a darabolt szarvasgerincet. Ízlésesen elrendezzük rajta a héjas borsót, a bazsalikomolajas borsót és a csírát. A még különlegesebb íz eléréséhez locsoljuk meg kevés jus-vel, amelyet sült csontból és zöldségekből, hosszan tartó főzéssel tudunk elkészíteni.
Iratkozz fel a hírlevélre!
Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.Igényelj METRO kártyát
A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.metro.hu
Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.
Meríts ötleteket friss katalógusainkból