Hozzávalók
Fűszeres kékkagyló-leves
Hideg víz alatt megtisztítjuk és leöblítjük a kagylót, ezután jégre tesszük, amíg előkészítjük a levest.
A felhevített kókuszolajon pár percig dinszteljük a megpucolt, apróra vágott póréhagymát. Hozzáadjuk a megtisztított, reszelt gyömbért, a zúzott fokhagymát, a durvára őrölt magvakat, a babérlevelet, a csilit és a halszószt. Kevés vízzel felöntve, kis lángon kb. 20 percig pároljuk, majd beletesszük a darabolt paprikát, paradicsomot és zellert. Ha szükséges, kevés vízzel felengedjük, és pár perc alatt roppanósan puhára főzzük a zöldségeket. Hozzáadjuk a babcsírát és a kagylót, lefedjük a lábast, és nagyobb lángon 4-5 percig vagy addig gőzöljük, amíg a kagylók szépen ki nem nyílnak. Azonnal tálaljuk.
Iratkozz fel a hírlevélre!
Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.Igényelj METRO kártyát
A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.metro.hu
Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.
Meríts ötleteket friss katalógusainkból