Hozzávalók

  • 2 pisztráng

    a páchoz:

  • tengeri só
  • frissen őrölt tarka bors
  • morzsolt kakukkfű
  • morzsolt bazsalikom
  • fokhagymapor
  • szárított tárkony
  • kurkuma
  • kevés olaj

    a zöldségágyhoz:

  • 3-4 sárgarépa
  • 1 nagyobb póréhagyma
  • 1-2 fehér hagyma
  • 1-2 petrezselyemgyökér
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • frissen őrölt bors

    a tálaláshoz:

  • petrezselyemzöld
Elkészítési idő 1,5 óra + pácolás
Adag 2 főre

Pisztráng zöldségágyon, csőben sütve

A pác hozzávalóit összekeverjük, kívül-belül bedörzsöljük vele a halat, és pár órát állni hagyjuk.

A zöldségeket megtisztítjuk, mindent falatnyi darabokra vágunk. Tepsire halmozzuk, sózzuk, borsozzuk, ráfektetjük a pácból kiemelt pisztrángot, végül ráöntjük a páclevet. Előmelegített, 180 fokos sütőben készre sütjük, közben a halat félidőben megfordítjuk. Durvára darabolt petrezselyemzölddel díszítve azonnal tálaljuk.

 

Receptek

Bacalhau confitado

Tovább

BoLuo gulao xiaqiu

Tovább

Hotate no saute

Tovább

Terre & mer

Tovább

Éjféli falatkák: alufóliában sült krumpli garnélarákkal és céklával

Tovább

Gratinált osztriga pezsgőhabbal

Tovább

Rákos-marhás kenyérfalatkák

Tovább

A homár feldarabolása

Tovább

Pontykrém wrapban

Tovább

Ponty zöldségcsíkokkal

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból