Hozzávalók

  • 60 dkg pontyfilé
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 6 ek. kukoricadara
  • 2 ek. liszt
  • bő olaj a sütéshez
  • A KÖRETHEZ:
  • 25 dkg rizs
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 ek. vaj
Elkészítési idő 45 perc
Adag 4 főre

Ponty – rántva, hagymakarikákkal

 

  1. A pontyfilét megmossuk, formásra vágjuk, sűrűn beirdaljuk, besózzuk, állni hagyjuk. A körethez a rizst a csomagon olvasható utasítás szerint megpároljuk. A petrezselymet leöblítjük, apróra vágjuk, a vajon átforgatjuk, és összekeverjük a párolt rizzsel.
  2. Amíg a rizs fő, a hagymát megtisztítjuk, félcentisre karikázzuk, meglisztezzük. A halat a kukoricadarába forgatjuk, kissé meghajlítva a bevágásokba is beleszórjuk. Forró olajban előbb a pontyot, majd a hagymakarikákat is kisütjük.
  3. A halat meghajlítva a rizzsel és a hagymakarikákkal tálaljuk. Tartármártást is kínálhatunk hozzá.

 

 

BORAJÁNLÓ:

St. Andrea Napbor

Egri Csillag hat fajtából, fele részben 500 literes Kalina és Kádár hordóban érlelve fél éven át. Klasszikus egri fehér: élénk, intenzív, friss gyümölcsös. Elegáns és lendületes, hosszú zamattal.

Receptek

Bacalhau confitado

Tovább

BoLuo gulao xiaqiu

Tovább

Hotate no saute

Tovább

Terre & mer

Tovább

Éjféli falatkák: alufóliában sült krumpli garnélarákkal és céklával

Tovább

Gratinált osztriga pezsgőhabbal

Tovább

Rákos-marhás kenyérfalatkák

Tovább

A homár feldarabolása

Tovább

Pontykrém wrapban

Tovább

Ponty zöldségcsíkokkal

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból