Hozzávalók
Zöldfűszeres karaj egyben sütve
Egy-egy baráti összejövetelre vagy kiemelkedő alkalomra. Mi egy Syrah-t választanánk kísérőnek mellé.
A karajt sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a fokhagymaporral. A rozmaring és a kakukkfű leveleit lecsipkedjük, finomra aprítjuk, és a húst körben beleforgatjuk. A tepsit kikenjük a zsírral, ráfektetjük a húst, felöntjük az alaplé és az ecet keverékével. Szorosan lefóliázzuk, és 180 fokos sütőbe toljuk. Kb. 1 órát pároljuk a húst, amíg majdnem puha nem lesz, majd a hófokot 200 fokra emelve további 15 percig pirítjuk, 2-3 alkalommal, a pecsenyelével meglocsoljuk.
Közben párolóedényben a megtisztított, darabokra vágott spárgát roppanósra főzzük, kevés sóval, borssal ízesítjük.
Tálalás előtt a húst lefedve negyedórát pihentetjük, majd nem túl vékonyra szeletelve, a spárgával körítve, pecsenyelével meglocsolva tálaljuk. Syrah-t kínálunk mellé.
Iratkozz fel a hírlevélre!
Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.Igényelj METRO kártyát
A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.metro.hu
Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.
Meríts ötleteket friss katalógusainkból